Βασίλης Τσεκούρας: Ένας χρόνος μετά τη περιπέτεια της υγείας του

Αγωνία για το δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα – Δύσκολες ώρες στην Εντατική |  Pentapostagma

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο γνωστός δημοσιογράφος του OPEN, Βασίλης Τσέκουρας έδωσε την πιο μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Ο δημοσιογράφος είχε έντονες ενοχλήσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο που του έσωσε τη ζωή. Ένα χρόνο μετά τη περιπέτεια της υγείας του ο νεαρός δημοσιογράφος ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τους διαδυτυακούς του φίλους την εμπειρία του και να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους στάθηκαν δίπλα του .

«Ένας χρόνος…
Σαν σήμερα βίωσα την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μια μεγάλη μάχη που δόθηκε μέσα στο χειρουργείο, που διήρκησε 10 ώρες και άλλες 48 ώρες στην εντατική.
Λαχτάρησα την οικογένειά μου, τους φίλους μου, αλλά και πολλούς άγνωστους που έσπευσαν εκείνο το βράδυ να προσευχηθούν για μένα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Ήμουν τυχερός που έπεσα στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν θα τον ξεχάσω ποτέ και θα τον αγαπάω με όλη μου την καρδιά (κυριολεκτικά) τον καρδιοχειρουργό Σωτήριος Πράπας.
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που μου ανακοίνωσαν το έκτακτο χειρουργείο, βυθισμένος στους αφόρητους πόνους. Δεν θα λησμονήσω ποτέ όμως, την ηρεμία και τη γαλήνη που ένιωσα μέχρι να μπω στο κρύο αυτό δωμάτιο, αλλά και όταν άνοιξα για πρώτη φορά τα μάτια μου στην εντατική.
Έχει χαραχθεί στο μυαλό μου η στιγμή που με μετέφεραν στο χειρουργείο και είδα το παγωμένο πρόσωπο των γονιών μου, όταν τους ενημέρωναν οι γιατροί για την σοβαρότατη κατάσταση της υγείας μου.
Τότε έμαθα για τη μάχη που έδωσα, την αγάπη του κόσμου, τα όσα γράφονταν για μένα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αλλά και το γεγονός ότι όλοι οι φίλοι μου και δεκάδες συνάδελφοι βρέθηκαν για ώρες, στην αίθουσα αναμονής και έπειτα έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου για να μου μιλήσουν έστω και για ένα λεπτό.
Το τι συνέβη μέσα σε αυτές τις 10 ώρες το ξέρουν λίγοι. Ελάχιστοι… Δεν έχει σημασία το πως, αλλά μόνο ότι όλο το χειρουργικό team κατάφερε – ίσως – το ακατόρθωτο.
Η συνέχεια δύσκολη.. Αντιλαμβάνεσαι ότι τα μέχρι σήμερα, αυτονόητα της ζωής, δεν είναι δεδομένα. Να βλέπεις το απέναντι πεζοδρόμιο και οι αντοχές σου να φτάνουν έως τα μέσα της διαδρομής. Να χρειάζεσαι βοήθεια για να σηκωθείς από το κρεβάτι για μήνες, να κάνεις μπάνιο με βοήθεια.
Ξαφνικά, αλλάζουν όλα στη ζωή σου… Φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου και μαθαίνεις να δίνεις αξία μόνο στα σημαντικά, να αφήνεις στην άκρη τα ασήμαντα, τα οποία πολλές φορές σε έκαναν να χάνεσαι.
Μαθήματα ζωής, σε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Σήμερα γίνομαι ξανά… ενός έτους! Για δεύτερη φορά…
ΥΓ: Ένα απέραντο ευχαριστώ στους δικούς μου… Αποτελούν πρότυπο μιας δεμένης οικογένειας… Όπως έχω υποσχεθεί σε κάποιους, δεν θα τους τρομάξω ξανά… Ξέρουν αυτοί…» έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικα στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση του

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search